SZŐLŐTERÜLETEK
Dűlőink történelmi besorolásukat tekintve első- és másodosztályú területek (Sajgó, Veresek, Király, Becsek, Zafír) Tarcal, Mád, Mezőzombor és Bodrogkeresztúr határában.
A tokaji termőterületek klasszifikációja az 1720-as évekre nyúlik vissza, amikor Bél Mátyás először említette írásaiban a tokaji területek első-, másod- és harmadosztályba sorolását.
KIRÁLY DŰLŐ (MÁD)
Alapkőzet: riolittufa
Talaj: agyagos nyiroktalaj
Fekvés: dél, délnyugati
Fajtaösszetétel: 100% Furmint
Telepítés éve: 1992
Borkarakter: Szép savak, izgalmas mineralitás, testes borok
Bortípus: száraz dűlőszelektált borok, aszú alapbor
SAJGÓ DŰLŐ (BODROGKERESZTÚR)
Alapkőzet: riolittufa
Talaj: agyagos nyiroktalaj
Fekvés:dél-nyugati
Fajtaösszetétel: 35% Sárgamuskotály, 27% Hárslevelű, 18% Furmint, 9% Zéta, 7% Kövérszőlő, 4% egyéb
Telepítés éve: 2001
Borkarakter: magas savtartalom, friss, egzotikus gyümölcs karakter
Bortípus: késői szüretelésű borok
ZAFÍR DŰLŐ (TARCAL)
Alapkőzet: dácit
Talaj: Lösz és barna erdőtalaj
Fekvés: déli, délnyugati
Fajtaösszetétel: 55% Furmint, 12% Hárslevelű, 33% Sárgamuskotály,
Telepítés éve: 1999
Borkarakter: alacsonyabb savtartalom, aromás fajtajellegű borok
Bortípus: Zafír, Aszú alapbor
VERESEK DŰLŐ (MÁD)
Alapkőzet: riolittufa
Talaj: agyagos nyiroktalaj
Fekvés: dél-nyugati
Fajtaösszetétel: Furmint, Hárslevelű
Telepítés éve: 2016
Borkarakter: tisztább fajtajelleg, kevesebb botrytis
Bortípus:
BETSEK DŰLŐ (MÁD)
Alapkőzet: riolittufa
Talaj: agyagos nyiroktalaj
Fekvés: Nyugati
Fajtaösszetétel: 60% Furmint, 30% Hárslevelű, 5% Tarcal-7, 5% Zéta
Telepítés éve: 1986, 2009
Borkarakter: magas mineralitás,tiszta terroir jelleg
Bortípus: dűlőszelektált száraz
KŐVÁGÓ DŰLŐ (MÁD)
Alapkőzet: riolittufa
Talaj: agyagos nyiroktalaj
Fekvés: Dél-kelet
PÉCSI DŰLŐ (TOKAJ)
Alapkőzet: dácit
Talaj: lősz
Fekvés: dél-keleti
Fajtaösszetétel: Furmint-Hárslevelű
Telepítés: 1920-as években
Borkarakter: öreg tőkéknek köszönhetően koncentrált, gazdag, szép gyümölcsösség
Bortípus: dűlőszelektált száraz, birtokbor
ÉVJÁRAT ÉRTÉKELÉS
A szőltermesztésben is nehéz, kihívásokkal teli évjárat Tokaj-hegyalján. Túlságosan sok eső a vegetációs időszakban, ami a szőlő növényvédelmét nagyon megnehezíti. Korai rothadás. Ebben az évjáratban az ellenállób dűlőkben, a terméskorlátozott ültetvényeken, erőteljes válogatással lehet szép, de mennyiségben az átlagosnál kevesebb száraz bort készíteni. A késői szüret, édes szamorodni kategória válogatás mellett még szép borokat adott, aszú kevés készült. Ebben az évjáratban inkább keresd a száraz borokat.