Furmint - Erzsébet Pince
Az Erzsébet Pince kézműves-családi birtok. Évjárattól függően 12-15 000 palack bort készít évente, mindet a Bél Mátyás által klasszifikált történelmi első és másodosztályú, azaz a vidék kiváló talajú szőlőterületeiről. A Prácser család négy tagja együtt működteti a borászatot, megosztva
annak feladatait. Büszkék dűlőszelektált száraz boraikra, és elhivatottan, csak a legjobb évjáratokban készítik el a birtok aszúit. Minden tétel limitált mennyiségben készül, a fenntartható és biológiai művelésben részesülő dűlőkről. A borászat munkáját 2009 óta Ronn Wiegand MW, MS
amerikai szaktanácsadó segíti. Első palackozott évjáratuk egy 1993-as 5 puttonyos tokaji aszú.
Kategórianyertes bor: Betsek Dűlő Furmint 2020
Az Erzsébet Pince bora Mád egyik neves történelmi első osztályú dűlőjéből származik. A rendkívül köves, többnyire riolittufával telített talajnak köszönhetően komoly karakterrel rendelkező dűlőszelektált száraz bor. Minden évben 600-900 palacknyi mennyiségben készül, palackozás előtt 8 hónapig a helyi kádárok 225 literes zempléni tölgyfa hordóiban érlelődik. Gazdag, komplex, ásványos fehérbor trópusi gyümölcsös jegyekkel.