Üdvözlünk az Erzsébet Pince oldalán!

"Erzsébet Pince's Király dűlő 2016 is a benchmark single-vineyard dry Furmint in the history of Tokaj. It has elegance, sophistication, and impeccable balance. Cutting edge, like the 1979 Opus One was in the Napa Valley when it was released in 1984."
Ronn Wiegand MS, MW

ERZSÉBET PINCE

Image

Kézműves-családi birtok 1992-ben alakult, amikor családunk megvásárolta a 18. századi orosz borvásárló pincét Tokaj belvárosában, hogy visszatérjen az anyaági felmenők mesterségéhez, a tokaji „bormíveléshez.” Jelenleg 10-12000 palackot készítünk évente évjárattól függően, a dűlőszelektált szárazboroktól az aszúkig. Területeink Mád, Bodrogkeresztúr és Tarcal határában találhatók, összesen 6,5 termő hektáron. A történelmileg is kiemelkedő dűlőkben, mint a Király, Betsek, Sajgó, Zafír, Veresek gondos szőlőműveléssel, szigorú terméskorlátozással dolgozunk. 2016 tavaszán 3 hektárt telepítettünk a mádi Vereseken, 2017-re további telepítéseket tervezünk.

Központi pincénk Tokaj belvárosában található, és története az 1700 évekre nyúlik vissza. Az orosz borvásárló bizottság használta a pincét a 18. században, erjesztésre és tárolásra, hogy ellássa Erzsébet cárnőt és az orosz cári udvart tokaji borral.

CSALÁDI BORÁSZAT

LÁTOGASSON EL HOZZÁNK

SZŐLŐTERÜLETEK

BOROK / WEBSHOP